Resultaten 
 Midden-Oosten

In 2020-2021 bereikten we 563.532 mensen in het Midden-Oosten

Nadat haar huis in Syrië gebombardeerd werd, vluchtte Asma naar Jordanië. Daar ontmoette ze Fasayel, een Jordaanse die net was verhuisd uit een ander deel van het land. Ze sloegen de handen ineen en leiden nu een succesvol bedrijf.

De twee vrouwen leerden elkaar kennen via CARE. Ze volgden allebei een cursus ondernemersvaardigheden en sloten zich aan bij een spaar- en leengroep, waardoor ze konden investeren in hun ondernemingen.

Asma en Fasayel hadden veel met elkaar gemeen: ze werkten allebei vanuit huis en verkochten zelfgemaakte gerechten, moesten dringend meer inkomsten zien te genereren en voelden zich buitenstaanders in hun nieuwe omgeving.

Ze raakten bevriend en al snel beseften ze dat ze door samen te werken meer konden bereiken. Samen runnen de twee vrouwen nu Matbakh Al-Mahabeh, vrij vertaald: Met Liefde Gemaakt. Fasayel maakt snoep, koekjes en taarten. Asma’s specialiteit zijn de hartige gerechten. De winst verdelen ze.

De steun die ze ontvingen, hielp niet alleen om hun bedrijf te laten groeien, maar hielp hen ook om te integreren en gewaardeerde leden van de gemeenschap te worden.

Meer weten over Asma en Fasayel? Bekijk de onderstaande video over deze ondernemende vrouwen.

"Met een eigen bedrijf hebben vrouwen grip op hun leven en nemen ze actief deel aan de gemeenschap."
Nawras Al Husein, projectmanager A New Way for Syrian Refugees

Thema: Vrouwelijk ondernemerschap

CARE zet zich in voor een sterkere economische positie van vrouwen. Over de hele wereld worden vrouwen onevenredig hard getroffen door armoede en discriminatie. We helpen de omstandigheden te creëren waarin vrouwen succesvolle ondernemingen kunnen opbouwen. Hierdoor kunnen zij meer inkomsten genereren en hun hele gemeenschap versterken.

Onze andere aanpak

Sinds 2011 zijn honderdduizenden Syriërs naar Jordanië gevlucht. Dit legt veel druk op het land dat in een zware economische crisis verkeert. Vooral vrouwen hebben het moeilijk; zij hebben weinig mogelijkheden om een inkomen te verdienen. Met het programma A New Way for Syrian Refugees, steunt CARE vrouwen bij het opzetten van een bedrijf aan huis.